Forskere udvikler ny ‘præcision medicin’ tilgang til behandling af beskadiget DNA i kræft i bugspytkirtlen

Forskere har udviklet en ny “præcision medicin” tilgang til behandling af den beskadigede DNA i kræftceller af kræft i bugspytkirtlen patienter.

Resultaterne markerer et vigtigt skridt fremad for potentielle behandlingsmuligheder for kræft i bugspytkirtlen, forbedre muligheder og resultater for en sygdom, hvor overlevelsesraten har været stædigt lav.

Undersøgelsen beskriver den tilgang- ledet af University of Glasgow og offentliggjort i Gastroenterology-brugt cellelinjer og organoids, der blev genereret fra patienter med kræft i bugspytkirtlen til at udvikle nye molekylære markører, der kan forudsige, hvem der vil reagere på lægemidler rettet mod DNA-skader.

Forskerne testede disse markører ved hjælp af flere lægemidler, og har udviklet en strategi, der nu bliver taget videre i kliniske forsøg. Forsøget vil hjælpe læger og forskere forudsige, hvilken patient vil reagere på hvilken en af disse stoffer, enten alene eller i kombination.

Finansiering af sporet er kommet fra AstraZeneca og vil nu blive inkluderet i PRIMUS-004 kliniske forsøg som en del af Precision-Panc terapeutiske udvikling platform for kræft i bugspytkirtlen.

PRIMUS-004 er en banebrydende kræft i bugspytkirtlen forsøg, som har til formål at matche patienter med mere målrettet og effektiv behandling for deres tumorer. Drives af Precision-Panc, et flagskib terapeutisk udviklingsprogram dedikeret til kræft i bugspytkirtlen-ledet af University of Glasgow med store midler fra Cancer Research UK-forsøget bringer en præcision medicin tilgang til kræft i bugspytkirtlen behandling for første gang i Storbritannien.

Forsøget vil åbne for rekruttering i Glasgow om kort tid, med 20 andre centre i hele Storbritannien til at følge.

Selv om overlevelse for mange typer af kræft er forbedret, kræft i bugspytkirtlen overlevelse har haltet betydeligt bagefter i de sidste 40 år. Sygdommen er særligt svær at behandle, dels fordi den ofte diagnosticeres på et sent tidspunkt.

En stor begrænsning til behandling af kræft i bugspytkirtlen effektivt er, at der er meget få behandlingsmuligheder for patienter med sygdommen. I øjeblikket, nogle patienter med kræft i bugspytkirtlen kan ikke reparere beskadiget DNA i kræftceller, hvilket gør kræft sårbar over for nogle nye og etablerede medicinske behandlinger.

Dr. David Chang, fra University of Glasgow’s Institute of Cancer Sciences, sagde: “Vores undersøgelse er et stort gennembrud med hensyn til, hvad der kunne være muligt med fremtidige behandlinger. Som en del af vores forskning er den strategi, vi har udviklet, ekstremt lovende, og vi er meget glade og stolte over at se den nu blive taget i klinisk forsøg. For os er dette en demonstration af en bænk-til-seng præcision onkologi tilgang til at tackle denne forfærdelige sygdom.”

Michelle Mitchell, Cancer Research UK’s administrerende direktør, sagde: “Vi har hårdt brug for nye måder at behandle kræft i bugspytkirtlen. Sygdommen har kun et par behandlingsmuligheder og er generelt diagnosticeret på et sent tidspunkt, så overlevelse er forblevet stædigt lav. Precision Panc-undersøgelsen tilbyder en dynamisk måde at udforske nye skræddersyede behandlinger på, og det er fantastisk, at vi nu har nye lægemiddelkandidater at tilføje til PRIMUS-004-forsøget. Vi ser frem til at se, om disse stoffer, som har vist lovende i laboratoriet, har samme virkning for mennesker med kræft i bugspytkirtlen.”

Finansiering af PRIMUS 004 er hentet fra AstraZeneca, og undersøgelsen er blevet godkendt af Cancer Research UK. Forsøget koordineres af Cancer Research UK Glasgow Clinical Trials Unit.

Papiret, “Målretning DNA Damage Response og replikation Stress i kræft i bugspytkirtlen,” er offentliggjort i Gastroenterology.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *